Zorgtoeslag terugvragen

De crisis heeft in Nederland veel huishoudens geraakt. De kans dat dit ook voor u geldt is redelijk groot. Verder is de regering natuurlijk aan allerlei kanten aan het snijden. Desondanks kunt u gelukkig nog altijd gebruik maken van zorgtoeslag wanneer u aan de voorwaarden voldoet.

Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering in Nederland. Zorgtoeslag staat in de politiek helaas wel steeds meer ter discussie. Critici zeggen dat zorgtoeslag de zorgverzekeraars juist in de gelegenheid stelt om hoge premies te rekenen.

Zorgtoeslag is voor veel mensen een interessante maandelijkse aanvulling. Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag zijn er diverse voorwaarden. Zo geldt er een minimale leeftijd van achttien jaar. Ook is de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning nodig om zorgtoeslag te kunnen krijgen. Zijn uw inkomen of uw vermogen te hoog, dan krijgt u geen zorgtoeslag. Het maximum voor vermogen en inkomen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld.

Wanneer u meer wilt weten over het aanvragen van zorgtoeslag dan is dit filmpje over zorgtoeslag een aanrader. Het is geen slecht plan om de zorgtoeslag direct aan te vragen. Maakt u geen gebruik van iets waar u toch recht op heeft, dan is dat uiteraard zonde.

Geschreven artikelen