Stoppen met blowen stappenplan

Blowen is iets dat er langzaam insluipt. Iedere dag blowen, dat doen een paar duizend mensen in Nederland. Het is vaak een proces dat men zelf niet goed doorheeft. Maar men gaat steeds vaker blowen en op het laatst dagelijks. Veel van de dagelijkse blowers denkt eraan om te stoppen met blowen. Ook doorgewinterde blowers weten wel dat blowen ook een behoorlijk aantal negatieve kanten heeft.

Problemen met het geheugen verdwijnen ook als je besluit om te stoppen. Zo vergeet je afspraken minder snel wanneer je al een flinke periode niet hebt geblowd.

Er komt een moment waarop u wilt stoppen met blowen Wellicht biedt stoppen met blowen dan wel de oplossing. Zo wordt u een beetje bij het stoppen met blowen ondersteund. Niet verkeerd want u kunt bij het stoppen met blowen last van heftige ontwenningsverschijnselen krijgen.

Niet meer afhankelijk zijn is voor veel stoppers de hoofdreden. Men kan bijvoorbeeld onrustig worden als men niet kan blowen. Veel mensen dromen veel na het stoppen. Dit komt doordat het natuurlijke slaapritme terugkomt.

Geschreven artikelen