Negatieve effecten van elke dag cannabisgebruik

Met de vriendengroep blowen kan natuurlijk erg gezellig zijn. Doe het wel met mate. Denkt u dat u het te vaak gaat doen, kijk dan goed uit.

Dat blowen zorgt voor creativiteit, dat wordt vaak gezegd. Bij matig gebruik zal blowen inderdaad voor creativiteit zorgen. Bij dagelijks gebruik wordt u al snel minder creatief. Iets actiefs doen na het blowen, dat doen maar weinig mensen. Wordt u futloos van blowen, denk dan eens na of stoppen met blowen soelaas zal bieden.

Men dacht decennialang dat het over het algemeen wel meeviel met de verslavende werking van blowen. De hoge concentratie THC in cannabis is de laatste jaren echter een probleem geworden. De deskundigen zeggen vandaag de dag dat blowen wel verslavend kan zijn. Er is een redelijke kans dat u ontwenningsverschijnselen ervaart bij het stoppen met blowen. U kunt enkele dagen last hebben van concentratieproblemen en hoofdpijn.

Artsen geven tegenwoordig toe dat de verslavende werking van cannabis jarenlang werd gebagatelliseerd. Stoppen met blowen kan daarom ook best lastig zijn. Raadpleeg uw dokter wanneer u ondersteuning wilt bij het stoppen met blowen. U kunt door de huisarts worden doorverwezen naar een verslavingsarts.

Geschreven artikelen